Θοδωρής Τσούτσος

Η ΑΕΚ τα... έχει βάλει με τον εαυτό της!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τη διαιτητική απόφαση που αλλοίωσε το αποτέλεσμα της Τούμπας, αλλά και την ΑΕΚ που έχει βαλθεί να αλλοιώσει το δικό της χαρακτήρα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Η ΑΕΚ έχασε στην Τούμπα από διαιτητική απόφαση. Το άουτ έγινε κόρνερ, ήρθε το γκολ σε "νεκρό" χρόνο και πάπαλα. Δεν εξετάζεται πρόθεση, ανθρώπινο λάθος και τα τοιαύτα. Απλώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Και βέβαια, είναι αδιανόητο ο βοηθός να ισχυρίζεται, όπως λένε στην ΑΕΚ, ότι δεν ήταν σίγουρος και η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου. Αυτό ισχύει στα οφσάιντ, όχι στα πάντα. Στο πέναλτι δηλαδή, όταν δεν είσαι σίγουρος το σφυρίζεις;

Οπως επίσης δεν γίνεται να εξισώνεται ένα λάθος κόρνερ στο 33' ή στο 75' με ένα λάθος στο 95'. Το θέμα δεν είναι να κυνηγάμε τα κόρνερ και τα πλάγια στη διαιτησία. Αλλά μια λάθος φάση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Στην Τούμπα, λοιπόν, αυτό συνέβη...

Η ΑΕΚ, λοιπόν, δικαιούται να ψάχνει άλλοθι από τη συγκεκριμένη φάση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτή η μία φάση δεν μπορεί να της δώσει άλλοθι για τη διαχείριση ενός ακόμη εκτός έδρας ντέρμπι. Στο γήπεδο υπήρχε μια ομάδα που έψαχνε το πώς θα νικήσει, όχι με την απόδοση άλλων αγώνων είναι η αλήθεια. Αυτή η ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ. Και υπήρχε και μία ομάδα που προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να μην νικήσει ο αντίπαλος. Αυτή η ομάδα ήταν η ΑΕΚ. Αλλά η φύση της δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Για την ακρίβεια, όταν η ΑΕΚ θα φτάσει στο σημείο να μπορεί να υποστηρίξει ένα ποδόσφαιρο μακριά από τον εαυτό της, τότε είναι που θα έχει πια αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της. Η ΑΕΚ, ακόμη και αν είχε τις στιγμές της, μεγάλη ευκαιρία με τον Αλμέιδα και δοκάρι με τον Χριστοδουλόπουλο, έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πολύ λίγα πράγματα σε σχέση με αυτό που δημιούργησε για τη φετινή χρονιά.

Η ΑΕΚ έκανε στην Τούμπα έξι τελικές προσπάθειες. Ο Παναιτωλικός είχε κάνει εφτά στο ίδιο γήπεδο και σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με το χθεσινό ματς. Η ΑΕΚ επιμένει να μπαίνει σε αγώνες με ομάδες της δικής της δυναμικής - δεν είναι βέβαια ο Παναιτωλικός μια τέτοια ομάδα - για να βρει τη μία φάση που θα της δώσει τον αγώνα ή τη μία φάση που θα της τον "πάρει" μία διαιτητική απόφαση, για να έχει να λέει. Αυτό, όμως, δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Και τέλος πάντων, αυτό δεν είναι ΑΕΚ. Σε αγωνιστική συμπεριφορά...

Ασφαλώς και μπορεί η Ενωση να σταθεί στις απουσίες που πήραν σε χαρακτήρα από την ομάδα και μάλιστα από έναν αγώνα ντέρμπι. Αλλά η νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγώνας δεν μπορεί να κρίνεται από την απουσία ή την παρουσία ενός αμυντικού. Ακόμη και αν αυτός είναι ο Τσιγκρίνσκι, γιατί κακά τα ψέματα αυτός ήταν η μεγάλη απώλεια.

Την ίδια εντύπωση θα άφηνε ο αγώνας ακόμη και αν δεν είχε έρθει αυτή η τελευταία φάση με το άουτ που τελικά έγινε κόρνερ και τελικά έκρινε τον νικητή. Ακόμη και με 0-0, η αίσθηση που θα είχε αφήσει η ΑΕΚ με την παρουσία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα ήταν διαφορετική. Αν μάλιστα προσπαθούσε να βγάλει ενθουσιασμό για μια ισοπαλία με λίγο ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο παθητική στάση, θα έκανε ακόμη μεγαλύτερο κακό στον εαυτό της. Οπως το ίδιο θα συμβεί αν δει μόνο το σημαιάκι του βοηθού που έδειξε κόρνερ και όχι τι δεν έκανε η ίδια σε ακόμη ένα εκτός έδρας ντέρμπι.

Υ.Γ.: Είναι αδιανόητο το πώς ένας ποδοσφαιριστής έχει βρεθεί να αλλάζει τέσσερις θέσεις μέσα σε τρεις μήνες. Και να του ζητάμε και τα ρέστα. Αν δεν έχω χάσει και καμία από αυτές στις οποίες έχει τοποθετηθεί ο Μπακασέτας φέτος στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x